top_banner
Master Class Circulair Bouwen

3-delige Master Class Circulair Bouwen (24 & 31 maart, 26 mei, 16 juni)

Date

24 mars 2020

Adresse

Lokale Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, Tramstraat 59 in Zwijnaarde

Prix

175€ (excl. BTW)
Je m’inscris
Master Class Circulair Bouwen

Alles wat een aannemer moet weten om circulair te gaan bouwen

 
Ben je aannemer en wil je meer weten over circulair bouwen? Wil je iets doen aan de zware voetafdruk van de bouwsector? Ben je getriggerd door hergebruik van bouwelementen, natuurlijke bouwmaterialen, demonteerbaar bouwen enz.? Maar weet je nog niet hoe circulair bouwen nu precies werkt en wat de voordelen voor jouw bedrijf kunnen zijn? Of snap je de theorie wel, maar is het moeilijk om er zelf mee aan de slag te gaan en te komen tot circulaire oplossingen die renderen?
Dan kunnen wij jou op weg helpen! In het voorjaar van 2020 organiseert de Vlaamse Confederatie Bouw, in samenwerking met Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, een reeks van drie workshops waarin we aannemers meenemen in wat ze nodig hebben om succesvol circulair te ondernemen. De workshops starten telkens met een spreker die vertelt over zijn/haar eigen ervaringen in circulair bouwen. Nadien helpen ervaren coaches deze inzichten te vertalen naar de context van jouw bedrijf.
 
 

Workshop 1 dinsdag 24 & 31 maart 2020 – Ontdek wat circulair bouwen jou kan opbrengen

Tijdens de eerste workshop van de reeks, kom je te weten wat circulair bouwen precies inhoudt. Geen lange theoretische beschouwingen, we doen dit aan de hand van sprekende voorbeelden uit het eigen werkveld. Je brengt de opportuniteiten voor jouw bedrijf in kaart via enkele micro-oefeningen (invulcanvas, strategie- en casekaarten, …).
 

Workshop 2 dinsdag 26 mei 2020 – Ga op zoek naar innovatieve samenwerkingen

Circulair word je niet op je eentje. Tijdens de tweede workshop gaan we op zoek naar nieuwe samenwerkingsvormen rond circulair bouwen, tussen spelers doorheen de hele waardeketen en over sectoren heen. Je brengt activiteiten, spelers, materiaalstromen, geld- en informatiestromen in beeld, je gaat na wat bij het overschakelen op een circulair bedrijfsmodel de positieve of negatieve impact op anderen is en je zoekt naar win-wins.
 

Workshop 3 dinsdag 16 juni 2020 – Maak je eigen circulair bedrijfsplan

Met de kennis uit de vorige workshops kan je je eigen circulaire business uittekenen, met aandacht voor een sluitend verdienmodel. Hoe overtuig je je klant? Via welke kanalen bereik je hem? Wat levert je circulaire oplossing op? Hoeveel moet je investeren? Welke partners heb je nodig? Wat zijn de volgende stappen in het proces?
 
Heb je nog bijkomende vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ester.bertrand@vcb.be.
 
Voor de Master Class op 26 mei en 16 juni geldt het volgende tijdsschema:
13:00u – 13:30u: Ontvangst
13:30u – 15:00u Master Class
15:00u – 15:30u Pauze 
15:30u – 17:00u Master Class
 
Deze driedelige Master Class, georganiseerd door de Vlaamse Confederatie Bouw in samenwerking met Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, wordt gegeven door Helen Versluys en Jasmine De Coninck, business consultants bij Möbius Business Redesign.
 
De Master Class kadert in het Interregproject RE C², een project dat bedrijven begeleidt op weg naar hergebruik, herwinning en recyclage van afvalstromen door de ontwikkeling van korte circuits.

Cher visiteur, votre avis nous intéresse.

Merci d’évaluer ce site sur une échelle de 1 à 5.