top_banner
Dzerostudio
Actualité du 21 février 2018

Een architectenbureau dat het hergebruik van materialen aanmoedigt

Actualité du 21 février 2018
Dzerostudio
Het architectenbureau Dzerostudio architectes is gevestigd in de gemeente Laken, en ontstond uit een idee van twee architecten met een verschillende nationaliteit en een verschillend academisch parcours. De verschillen vullen elkaar aan, omdat de architecturale visie van Olivier Breda (België) en Manuel Miralles (Spanje) erdoor worden uitgebreid en gediversifieerd.
Deze samensmelting komt tot uiting in hun constructies, door hedendaagse en meer functionele oplossingen die berusten op traditionele theorieën. Het resultaat leidt tot superieure energieprestaties.
Dzerostudio is vooral werkzaam in de renovatie, en stimuleert het hergebruik van originele materialen om deze te combineren met andere, meer hedendaagse materialen. Dzerostudio bestudeert eveneens de milieu- en energetische impact tijdens haar activiteiten zodat ze bij elke opdracht een aanzienlijke besparing kunnen bewerkstelligen. In dit opzicht fungeert Dzerostudio ook als platform dat adviseert, oriënteert en certificeert, en dat zowel voor privépersonen als professionals in het kader van nieuwe bouw- of renovatieprojecten.
In 2017 kreeg Dzerostudio architectes een prijs voor hun serre, die werd gebouwd en gecommercialiseerd volgens de principes van de circulaire en functionele economie. Deze serre werd ontworpen met als doel om 100% moduleerbaar, demonteerbaar en herbruikbaar te zijn. Maar daar stopt het niet. Het project zelf belichaamt ook het principe van de functionele economie want de service is gericht op het gebruik. Zodra de serre gebouwd is en ter beschikking gesteld aan de gebruiker, zal deze tijdens de volledige gebruiksperiode genieten van onderhoudsbegeleiding en adviezen om fruit en groente te produceren.

Cher visiteur, votre avis nous intéresse.

Merci d’évaluer ce site sur une échelle de 1 à 5.