top_banner
Bezoek aan de FABRIK-werkplaatsen

Bezoek aan de FABRIK-werkplaatsen van de Ressourcerie Namuroise.

Date

21 février 2019

Adresse

Prix

Bezoek aan de FABRIK-werkplaatsen
De Ressourcerie Namuroise is een coöperatieve vennootschap (CVBA) en inschakelingsbedrijf met sociale en ecologische doeleinden dat in 2007 is opgericht.
De voornaamste doelen zijn: sensibiliseren over hergebruik en de beroepsinschakeling van kansarme mensen bevorderen.
Dit project is mogelijk dankzij de hoofdactiviteit, de gratis ophaling van grof huisvuil bij particulieren in de provincie Namen.
Sinds eind 2016 beschikt de Ressourcerie over een schrijnwerkplaats (FABRIK) waar afgedankte meubels een nieuwe kans kunnen krijgen.
Met een luchtgomcabine kunnen de meubels er schoongemaakt en herwaardeerd worden.
In deze werkplaats worden ook meubels vervaardigd uit gelijmd gelamineerd hout, waarvan het basismateriaal afkomstig is uit de sortering van ingezameld grof huisvuil.
Het doel is om op dezelfde manier een volledig assortiment van decoratieve voorwerpen en meubels te ontwikkelen.
FABRIK biedt zijn diensten ook aan architecten en interieurontwerpers aan, zowel voor de productie als het ontwerp van voorzieningen op basis van hergebruikte materialen.
Enkele mooie verwezenlijkingen zijn onder andere het restaurant van het Museum van het Waalse Leven in Luik, 3 Exki-restaurants (Gent, Antwerpen en Belle-île in Luik), de Brasserie Cantillon in Brussel enzovoort.
Openingsuren:
9u30 - 12u
Tijdens dit bezoek maakt u kennis met het team van FABRIK, de werkplaats en de installaties, en ontdekt u voorbeelden van verwezenlijkingen die te bezichtigen zullen zijn in de toonzaal in de Chaussée de Waterloo in Namen.

Cher visiteur, votre avis nous intéresse.

Merci d’évaluer ce site sur une échelle de 1 à 5.