top_banner
 Festival Cabaret Vert.

Het toekomstige REC2-Paviljoen opent zijn deuren voor praktische workshops tijdens het Festival du Cabaret Vert.

Date

23 août 2018

Adresse

Charleville-Mézière

Prix

Cabaretvert.com
 Festival Cabaret Vert.
Het Paviljoen van het hergebruik steekt de grens tussen België en Frankrijk over, om zich te vestigen in het futuristische dorp L’IDéal du Cabaret Vert van Charleville-Mézières. Het verwelkomt duurzame workshops op een oppervlakte van 75m² enbiedt eveneens de gelegenheid om een concrete band op te bouwen tussen twee Interreg-projecten: het DEMO-project, waarvan het Cabaret Vert partner is, en het REC²-project.
L’IDeal is een futuristisch dorp, alternatief, verwelkomend en optimistisch, een plaats waar over duurzame ontwikkeling en de maatschappij in het algemeen wordt nagedacht. Het thema van dit jaar is duurzame voeding, maar ook andere onderwerpen zoals de plaats van de vrouw in rock en hip hop of het afvalbeheer op festivals zullen aangesneden worden tijdens een reeks conferenties en ontmoetingen in samenwerking met Actes Sud en Kaizen.
Tijdens de 4 festivaldagen zal een selectie van praktische workshops voorgesteld worden in het Paviljoen van het hergebruik, zoals kinderyogasessies en de productie van ecologische voorwerpen. Het Paviljoen is gebouwd op basis van 3 hergebruikte materialen: kartonnen buizen, houten platen en paletten, en werd ontworpen en opgezet door de vzw RESSOURCES. Het systeem is moduleerbaar en kan worden hergebruikt voor andere evenementen. Bovendien zal het paviljoen aanwezig zijn op het salon RECUPère van Namen in november om de activiteiten en de herwerkte voorwerpen voor te stellen die werden ontwikkeld in het kader van het REC²-project.

Cher visiteur, votre avis nous intéresse.

Merci d’évaluer ce site sur une échelle de 1 à 5.