top_banner
De VCB werkt met Besix aan de bouw van een app

Help mee aan app om overtollig bouwmateriaal te delen en voetafdruk van sector te verkleinen

Date

21 mars 2018

Adresse

Prix

De VCB werkt met Besix aan de bouw van een app
Bent u een ambitieuze partner die inzet op duurzaam ondernemen ?
 
De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) werkt momenteel samen met BESIX aan de bouw van een app om bouwmaterialen op overschot en beschikbaar materieel binnen de sector en regio gebonden te delen.
In dit ontwikkelingstraject zoekt VCB kleine en grote bouwbedrijven die willen meewerken aan dit platform dat zowel aanbieders als afnemers met elkaar wil verbinden. ‘Werflink’ is dan ook de toepasselijke werktitel van dit project.
Het breed uittesten van de app over verschillende werven in verschillende regio’s heen zal immers de efficiëntie en knelpunten van de tool snel aan de oppervlakte brengen. Tijdens en op het einde van de werf zijn er immers vaak materiaaloverschotten – zowel in ruwbouw als afwerking -, ook is werfmaterieel niet continu in gebruik.
De app beoogt daarom vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, zowel naar noden als naar regio om transport zo miniem mogelijk te houden. Interesse om bij te dragen aan dit circulaire initiatief richting minder restmateriaal en minder uitstoot?
 
>> Bent u lid van de Confederatie Bouw ? Neem dan deel aan het startoverleg op 21 maart 2018 vanaf 16.00 u in de kantoren van de Vlaamse Confederatie Bouw.
 
>> Meer info en inschrijven via ansy.poelman@vcb.be
 
met de steun van OVAM Circulaire Stad & RE C²

Cher visiteur, votre avis nous intéresse.

Merci d’évaluer ce site sur une échelle de 1 à 5.