top_banner
HERBRUIKBARE MATERIALEN IN EEN CREATIEF PROCES

Philippe Samyn, architect: Het gebruik van herbruikbare materialen in een creatief proces.

Date

23 mai 2018

Adresse

Prix

HERBRUIKBARE MATERIALEN IN EEN CREATIEF PROCES
 
Een verplichting om gebruik te maken van herbruikbare materialen kan worden ervaren als een belemmering voor de uitvoering van deze kunst.
Vandaar onze vraagstelling: "Hoe kunnen we overtuigen in plaats van te beperken? "Bijvoorbeeld door het probleem aan te pakken vanuit de drijfveer die essentieel is voor elke architect en die hem in staat stelt zijn project tot aan de oplevering te begeleiden, namelijk de creativiteit.
Kom en ontdek de integratiebenadering van herbruikbare materialen in recente projecten van Philippe Samyn en luister naar zijn gesprek met een kunsthistoricus over de zintuiglijke ervaring van het verleden in het heden en met een onderzoeker van de VUB over toekomstige ontwikkelingen van deze aanpak dankzij het digitale model.
Philippe Samyn zal in detail het EUROPA-gebouw van de zetel van de Raad van de Europese Unie en zijn gevel voorstellen, een echt lappendeken van oude houten frames die in alle Europese landen werden verzameld, maar ook het nieuwe project van de toekomstige administratieve stad van de provincie Namen, waarvoor het uit recyclage afkomstige meubilair wordt geleverd door de Ressourcerie Namuroise.
Dit colloquium vindt plaats in het eerste Franse Cradle to Cradle gebouw: het huis van het Lainière-project in Wattrelos nabij Roubaix. Dit projecthuis werd zodanig ontworpen dat het geen enkele impact heeft op zijn omgeving. Elk element is niet alleen bio-gebaseerd, maar eveneens verwijderbaar zodat het, op een ander moment, elders en op een andere manier kan worden hergebruikt.

Cher visiteur, votre avis nous intéresse.

Merci d’évaluer ce site sur une échelle de 1 à 5.